Netfliks izneo detalje kako će sprečiti deljenje lozinki

Netfliks je konačno sa svojim korisnicima podelio više detalja o tome kako planira da zaustavi deljenje lozinki.
Netfliks izneo detalje kako će sprečiti deljenje lozinki
Foto: Pixabay
Već u narednih nekoliko meseci platforma planira da uvede poseban (skuplji) paket pretplate za sve one koji su navikli da sa prijateljima i porodicom dele svoj Netfliks nalog.
Takođe, svi korisnici će morati da unesu svoju primarnu lokaciju i da se prijavljuju na platformu preko kućnog bežičnog interneta barem jednom u 31 dan. I dalje će biti moguće gledati filmove i serije sa više uređaja, ali će oni morati da budu u istom domaćinstvu.
Oni korisnici koji ne budu poštovali ograničenja korišćenja naloga rizikuju da budu blokirani, ali im platforma neće dodatno naplaćivati ukoliko se neko protivno pravilima uloguje preko njihovog naloga van njihovog domaćinstva.
 
Nepopularnu odluku čelnici Netfliksa pravdaju time da deljenje lozinki utiče na njihovu mogućnost ulaganja u nove serije i filmove za njihove članove. Naime, kompanija je prilikom predstavljanja izveštaja za prvi kvartal 2022. saopštila da njihovi korisnici dele lozinku sa više od 100 miliona dodatnih domaćinstava, koji ne plaćaju kompaniji nikakvu pretplatu.
 
Zato je Netfliks rešio da obustavi praksu, koja je dugo bila jedan od njegovih važnih aduta, u odnosu na konkurenciju.
 
Nedavno su najavili i da će onima koji su do sada besplatno gledali sadržaje preko tuđih naloga, olakšati otvaranje sopstvenih. Naime, ukoliko su navikli da gledaju određen tip filmova i serija, koje im servis preporučuje na osnovu dosadašnjih pregleda, isti "profil" moći će da prenesu i na sopstveni nalog, onog trenutka kada odluče da ga otvore.
 
Blokiranje deljenja lozike samo je jedna od inicijativa kojom Netfliks planira da u budućnosti spreči veće gubitke. U planu su i jeftiniji paketi pretplate za one korisnike kojima je postojeća tarifa preskupa, a koji podrazumevaju ubacivanje blokova reklama za vreme trajanja serija i filmova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija