Italija upozorila na veliki hakerski napad

Hiljade računarskih servera u Italiji i širom sveta na meti su hakerskog napada ransomvera, objavila je danas italijanska Nacionalna agencija za sajber bezbednost (ACN).
Italija upozorila na veliki hakerski napad
Foto: Pixabay
Ova agencija je upozorila kompanije i institucije da preduzmu mere kako bi zaštitile svoje sisteme.
Hakerski napad pokušao je da iskoristi ranjivost softvera, rekao je za Rojters glavni direktor ACN-a Roberto Baldoni, dodajući da je napad bio ogromnih razmera. 
Italijanska novinska agencija ANSA, pozivajući se na ACN, izvestila je da su serveri bili kompromitovani u drugim evropskim zemljama, poput Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi.
 
Desetine italijanskih organizacija verovatno su bile pogođene, a mnoge druge su upozorene da preduzmu mere kako bi izbegle rušenje svojih sistema. Korisnici "Telecoma Italia" prijavili su probleme s internetom ranije u nedelju, ali veruje se da ta dva problema nisu povezana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija