Google će automatski cenzurisati eksplicitne fotografije u rezultatima pretrage

Google je na Dan sigurnijeg interneta predstavio nove funkcije dizajnirane upravo u tom cilju - za sigurniji internet.
Google će automatski cenzurisati eksplicitne fotografije u rezultatima pretrage
Foto: Pixabay
U narednim mesecima će Google cenzurisati eksplicitne fotografije u rezultatima pretrage za sve korisnike i to po defaultu, čak i ako nemaju uključen SafeSearch, funkciju filtiranja koja je već automatska za prijavljene korisnike mlađe od 18 godina.
Korisnici će moći da prilagode podešavanja ukoliko nemaju profil pod nadzorom ili su odjavljeni ili pak žele da vide necenzurisane fotografije. Takođe, filter je dizajniran i za zamagljivanje fotografija koje prikazju nasilje.
Google-ovi primeri pokazuju da će postavke cenzurisanja zamagliti eksplicitne fotografije, ali ne i tekst i linkove. Postavka filtiranja se odnosi na sve navedeno.
 
U međuvremenu Google dodaje još jedan sloj zaštite ugrađen u password manager na Chromeu i Androidu. Iz kompanije kažu da će, ako korisnik poseduje podržani kompjuter, dobiti opciju zahtevanja biometrijske autentifikacije pre nego što unese sačuvanu lozinku u obrazac. Napomenuto je i da korisnici mogu koristiti funkciju za "sigurno otkrivanje, kopiranje ili editovanje lozinki" koje su sačuvali u password manageru bez potrebe za unošenjem glavne lozinke.
 
Google takođe povećava zaštitu privatnosti svoje aplikacije i za iOS. Uskoro će biti omogućena zaštitita aplikacija pomoću FaceID-a kako bi se znatiželjni pogledi držali dalje od privatnih podataka.
  • Milisav

    09.02.2023 18:12
    Skupšina
    Kako da poslanici ubiju vreme, ako Gugl izbaci porno i seks iz pretrage

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija