Ugašen poznati piratski servis posle 15 godina

Extreme Download postojao je 15-ak godina, a dugo se opirao gašenju.
Ugašen poznati piratski servis posle 15 godina
Foto: Pixabay
Najveće svetsko antipiratsko udruženje, Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) objavilo je da je uspelo da ugasi jedan od najvećih svetskih servisa za preuzimanje ilegalno pribavljenih sadržaja, Extreme Download (Extreme-Down.com).
Ovaj je servis bio drugi najpopularniji piratski web u Francuskoj, odakle je i inicirana akcija njegovog gašenja, javlja Bug.
Učestalo su menjali domene, izbegavali blokade francuskih ISP-ova i deindeksiranje s Googlea, a u konačnici su “pali” kada je otkriven glavni operater stranice.
 
On je identifikovan kao Tunišanin, koji je stranicu vodio iz mesta Houmt Souk na tamošnjem ostrvu Djerba. Nakon što je otkriven, vlasnik stranice predao je sve svoje domene udruženju ACE.
  • Ž

    18.02.2023 16:09
    Zar opet?
    Bez kreativnosti, uvek se ponavlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija