TikTok najavljuje niz mera za zaštitu podataka korisnika

Kineska društvena platforma TikTok objavila je niz novih mera koje će preduzeti da ojača zaštitu podataka korisnika u Evropi.
TikTok najavljuje niz mera za zaštitu podataka korisnika
Foto: Pixabay

Kako prenosi Sinhua, nove mere objavljene 8. marta uključuju poboljšanje kontrole pristupa korisničkim podacima uvođenjem bezbednosnih kapija koje će određivati pristup zaposlenih evropskim TikTok korisničkim podacima i prenos podataka van Evrope.

"Svaki pristup podacima ne samo da će biti u skladu sa relevantnim zakonima o zaštiti podataka, već će prvo morati da prođe kroz ove bezbednosne kapije i dodatne provere", navodi TikTok.

Proces će nadgledati evropska bezbednosna kompanija kao treća strana.
 
TikTok je rekao da će takođe koristiti napredne tehnologije kako bi osigurao privatnost korisničkih informacija, kao što je pseudonimizacija ličnih podataka, tako da se pojedinac ne može identifikovati bez dodatnih informacija.
 
Kompanija će početi da čuva podatke evropskih korisnika lokalno od ove godine, uspostavljanjem još dva nova data centra u Irskoj i Norveškoj.
 
Prošle godine, prvi evropski centar podataka TikTok-a uspostavljen je u Dablinu, u Irskoj.
 
"Kada postanu operativna, ova tri data centra predstavljaće ukupnu godišnju investiciju od 1,2 milijarde evra (1,26 milijardi američkih dolara)", saopštio je TikTok.
 
Nove mere pod nazivom "Projekat detelina" sprovodiće se tokom ove i 2024. godine.
 
TikTok trenutno ima preko 150 miliona korisnika širom Evrope.
 
"Sa ovakvim razmerama dolazi i značajna odgovornost. Izgradnja poverenja osiguravanjem bezbednosti, privatnosti i sigurnosti naše zajednice i njihovih podataka je ključna", kažu iz kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).