Italija pokreće istragu protiv Tiktoka: "Podstiče na samoubistvo, samopovređivanje i lošu ishranu"

Italijanski antimonopolski organ pokrenuo je istragu o aplikaciji TikTok zbog navodnog kršenja italijanskih zakona.
Italija pokreće istragu protiv Tiktoka: "Podstiče na samoubistvo, samopovređivanje i lošu ishranu"
Foto: Pixabay
Kako je navedeno, TikTok krši zakon tako što dozvoljava da korisnici objavljuju "opasan sadržaj" koji podstiče na samoubistvo, samopovređivanje i lošu ishranu.
Istraga uključuje jedinicu TikTok-a u Irskoj, koja je odgovorna za odnose sa evropskim kupcima, kao i britanska i italijanska odeljenja, prenosi Rojters.
Italijanske vlasti su saopštile da na platformi postoje brojni video snimci mladih ljudi koji praktikuju samopovređivanje, kao što je nedavni izazov štipanja lica tako da na obrazu ostane "francuski ožiljak", koji je postao viralan.
 
Antimonopolsko telo takođe postavlja pitanje upotrebe veštačke inteligencije koja potenicijalno može da "izazove neprimereno uslovljavanje" korisnika TikTok-a.
 
Saopšteno je da kompaniji "nedostaju adekvatni sistemi za nadzor sadržaja koje objavljuju treće strane".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija