Za osam dolara Twitter vam dopušta 35 puta duže objave

Društvena mreža Twitter dopustiće objave sa do 10.000 znakova za svoje pretplatnike, objavila je kompanija.
Za osam dolara Twitter vam dopušta 35 puta duže objave
Foto: Beta/AP
Twitter je do sada dopuštao objave sa do 280 znakova, ali korisnici koji plate osam dolara pretplate Twitter Blue moći će da dele duže tekstove na toj mreži. 
Vlasnik Twitter-a Ilon Mask s pretplatom želi da preusmeri tu društvenu mrežu od neuspešnog pristupa prihoda od reklama.
"Twitter sada dopušta tvitove sa do 10.000 znakova, s podebljanim i kurziv formatima", najavila je kompanija. 
 
Za utisak koliko je duga objava od 10.000 karaktera za poređenje se može uzeti ovaj članak koji ima oko hiljadu znakova
 
 
Ova najava dolazi nekoliko dana nakon što je Twitterov rival Substack, platforma za newslettere, najavio plan opcije kraćih objava koja će ličiti na Twitter. Twitter je objavio da će sada omogućiti korisnicima da monetizuju svoj sadržaj i da pretplatnici na Twitter mogu da omoguće pretplate na svoje račune kako bi direktno zarađivali. 
 
Prelazak na duže tekstove velika je promena za Twitter koji se dugo izdvajao od drugih društvenih mreža zbog ograničenja objava. Prvobitno su objave imale do 140 znakova, ali pre nekoliko godina to je povećano na 280.
  • Nakica

    16.04.2023 11:08
    Postujem. Nisu trazili 8$ za standardne objave ili neku mesecnu pretplatu. Sve je ostalo isto, a ovo kome treba neka doplati.
  • Vita

    16.04.2023 10:34
    I tu ce im biti kraj
    jer niko nece hteti da cita te objave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija