Jutjub nije trebalo da bude to što jeste: Ovo je bila prvobitna ideja

Internet stranica za razmenu video-snimaka Jutjub (Youtube) u nastajanju je bio predviđen za romantično upoznavanje parova, piše Dejli mejl.
Jutjub nije trebalo da bude to što jeste: Ovo je bila prvobitna ideja
Foto: Pixabay
Jutjub je pokrenut u februaru 2005. godine i osnivači Džavid Karim, Stiven Čen i Čed Harli su tada imali u potpunosti drugačiju viziju.
"Uvek smo mislili da ćemo stvoriti nešto što bi trebalo da prenosi video, ali zamišljali smo nešto mnogo praktičnije", naveo je Čen.
U početku su nudili i 20 dolara ženama da postavljaju svoje snimke na Jutjub, ali se niko nije prijavio.
 
Čen, Karim i Harli bili su nakon toga primorani da usvoje drugačiju strategiju i da pokrenu stranicu na kojoj bi se, jednostavno, razmenjivali video-snimci.
 
Prvi zvanični na snimak na Jutjubu je Karimov "Ja u zoološkom vrtu" snimljen u San Dijegu gde je on prikazan ispred prostora sa slonovima 2005. godine.
 
Naredne godine trojica osnivača prodali su stranicu Guglu za 1,65 milijardi dolara.
 
Čen, Karim i Harli osnovali su Jutjub dok su bili zaposleni u kompaniji Pejpal, a prvo sedište im je bilo iznad picerije u San Mateu u Kaliforniji.
 
Njihova zamisao je bila da svi koji nisu stručni u kompjuterskim tehnikama mogu da koriste jednostavan interfejs, što bi omogućavalo objavu, postavljanje i pregled snimaka putem internetskih pretraživača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija