Vodafon u naredne tri godine ukida 11.000 radnih mesta

Kompanija Vodafon planira da ukine 11.000 radnih mesta u naredne tri godine, a to znači da će više od jedne desetine zaposlenih u Vodafonu izgubiti posao.

Ukidanje radnih mesta će pogoditi kako zaposlene u Vodafonovoj britanskoj centrali, tako i predstavništva ove kompanije van Britanije, prenosi BBC.

Nova šefica i finansijska direktorka Vodafona, Margarita dela Vale, izjavila je da rezultati kompanije nisu dovoljno dobri i da Vodafon mora da se promeni da bi se konstantno razvijao.

Najava ukidanja radnih mesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izveštaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabeležila skroman rast prodaje od 0,3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.
 
U fiskalnoj 2023. godini je Vodafon zabeležio prodaju od 45,7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrednosti od 45,5 milijardi evra.
 
"Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj. Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni", saopštila je Dela Vale.
 
Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Nemačkoj i Italiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.