Veštačka inteligencija stiže na Instagram - procurila fotografija

Čini se da Meta testira AI Chatbot za Instagram.
Veštačka inteligencija stiže na Instagram - procurila fotografija
Foto: Pixabay
"Leaker" Alesandro Paluci na Tviteru je objavio screenshot koji prikazuje navodni ekran nove AI opcije Instagrama. Prema njegovoj objavi, čini se da će AI chatbotovi moći da odgovaraju na pitanja, daju savete i pomažu korisnicima Instagrama u pisanju poruka. Takođe, korisnici će moći da biraju između 30 AI "tipova".
Meta nije objavila nikakve službene planove za takvu opciju, ali već se ranije pričalo o tome da kompanija planira da uključi veštačku inteligenciju u poslovanje. 
U februaru je izvršni direktor Mark Zakerberg rekao da Meta "razvija AI koji bi mogao pomoći ljudima na razne načine", a spominjao je i mogućnost uvođenja AI opcija u razgovore na aplikacijama WhatsApp i Messenger.
 
  • Zemlja čudesa

    11.06.2023 21:34
    Dobra vest
    Bilo je već krajnje vreme da se tu pojavi bilo koja vrsta inteligencije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija