Mask promenio logo Tvitera u belo X na crnoj pozadini, a neće se zaustaviti na tome

Sliku novog logoa za Tviter, belo slovo X na crnoj pozadini, predstavila je danas generalna direktorka kompanije pošto je vlasnik kompanije Ilon Mask rekao da hoće da se otarasi plave ptice.
U Tviter poruci jutros Linda Jakarino napisala je "X je tu, hajde to da uradimo", prenela je britanska televizijska mreža BBC.
Mask je promenio sliku na svom profilu u novi logo i dodao X.com svojoj biografiji na Tviteru.
Mask je juče rekao da hoće da promeni logo Tvitera i napisao preko te društvene mreže "uskoro ćemo reći zbogom brendu Tviter, i postepeno svim pticama".
 
Prema izveštajima, Mask hoće da stvori "super aplikaciju" nazvanu "X".
 
Jakarino je napisala na Tviteru da će promena brenda doneti uzbudljive nove mogućnosti.
 
"Tviter je napravio veliki utisak i promenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, i transformisati globalni gradski trg", napisala je ona.
 
Mask, koji je prošle godine kupio Tviter za 44 milijarde dolara, već je u aprilu promenio ime kompanije u "X Corp" i redovno pominje projekat da društvenu mrežu pretvori u mrežu sa višestrukim servisima i finansijskim uslugama, kao što je "WeChat" u Kini.
 
Ta promena imena dolazi u vreme finansijskih problema u Tviteru. Mask je otpustio veliki broj zaposlenih, jer su opali prihodi od oglašavanja.
 
Tviter se suočava sa konkurentskim aplikacijama, kao što je nova aplikacija Threads kompanije Meta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija