Apple 12. septembra predstavlja iPhone 15: Ovo su novine

Kompanija Apple će 12. septembra predstaviti nove proizvode, među kojima su i nova linija telefona iPhone 15 i pametni satovi sledeće generacije.
Predstavljanje novih proizvoda emitovaće se uživo, a vrhunac događaja biće iPhone 15 linija, koja će uključivati dva početna modela i dva vrhunska modela.
Uređaji niže klase, koji će se verovatno zvati iPhone 15 i 15 Plus, imaće neke od opcija prošlogodišnjih Pro modela - A16 čip, Dinamic Island interfejs i pozadinsku kameru od 48 megapiksela, ali će zadržati trenutni dizajn, prenosi Blumberg.
Značajnije promene imaće modeli višeg ranga, uključujući redizajnirani okvir koji koristi titanijum umesto nerđajućeg čelika, daleko tanje ivice oko ekrana i A17 procesor koji koristi napredniji 3-nanometarski proizvodni metod.
 
Titanijum će takođe učiniti telefone malo lakšim.
 
Tu je i novo prilagodljivo dugme koje će zameniti dugogodišnji prekidač za isključivanje zvuka, funkcija koja je prisutna na iPhone-u od kada se proizvod prvi put pojavio na tržištu 2007. godine.
 
Najskuplji model, sa ekranom od 6,7 inča, biće opremljen novom kamerom sa dubljim optičkim zumom, koja može bliže da se fokusira na udaljene objekte koristeći samo fizičko sočivo, a ne softver, čime se dobijaju snimci boljeg kvaliteta.
 
Sva četiri nova iPhone-a će se prebaciti na USB-C priključak za punjenje kako bi bili u skladu sa novim propisima Evropske unije.
 
Novi uređaji pojaviće se u pretprodaji 15. septembra, a počeće da se isporučuju kupcima i prodavnicama nedelju dana kasnije.
 
Kompanija takođe planira da poveća cene za neke od svojih vrhunskih modela ove godine, izvestio je Blumberg.
Što se tiče Apple Watch-a, kompanija će predstaviti liniju serije 9 i drugu generaciju vrhunske serije Ultra, koja je debitovala prošle godine.
 
Novi modeli će imati brže čipove, što je prvo povećanje performansi za Apple pametni sat u poslednje tri godine, kao i druge manje promene, uključujući nove boje kućišta.
 
Kako navodi američka agencija, kompanija je pod sve većim pritiskom, budući da prodaja opada treći kvartal zaredom usled nestabilne potražnje za Apple pametnim telefonima i drugim uređajima.
 
Novi proizvodi bi trebalo da pomognu u obnavljanju rasta ove praznične sezone, najvećeg prodajnog perioda u godini.
 
Zajedno, iPhone telefoni i Apple satovi donose većinu prihoda tehnološkog giganta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija