Tiktok obrisao preko pola miliona videa povezanih s ratom Izraela i Hamasa

Tiktok je objavio da je uklonio više od 500.000 videa i zatvorio 8.000 prenosa uživo povezanih sa sukobom Izraela i Hamasa.
Tiktok obrisao preko pola miliona videa povezanih s ratom Izraela i Hamasa
Foto: FoNet/AP
Ovo se dogodilo nekoliko dana nakon što ga je EU upozorila da ima obavezu da se bori protiv ilegalnih sadržaja.
"Od 7. oktobra uklonili smo više od 500.000 videa i prekinuli 8.000 prenosa uživo u pogođenoj regiji zbog kršenja naših pravila", objavio je Tiktok na svojem blogu preciziravši da je pojačao svoje ekipe za kontrolu sadržaja, koje sada imaju više od 40.000 ljudi.
 
Dodao je i da sarađuje s organizacijama za proveru istinitosti informacija, među kojima je novinska agencija AFP, na više od 50 jezika, a zaposlio je više moderatora koji govore arapski i hebrejski.
 
Brisel je u četvrtak upozorio tu kinesku društvenu mrežu, koju jako vole mladi, da ima obavezu da se bori protiv ilegalnog sadržaja i lažnih informacija u skladu s evropskim Aktom o digitalnim uslugama (DSA).
 
Pismo šefu Tiktoka uputio je evropski poverenik za digitalni razvoj Tijeri Breton. On je slična upozorenja uputio i Meti, platformi X (bivši Twitter) i Youtubeu.
Neke su već odgovorile Komisiji, uključujući Metu i X. Bivši Twitter odgovorio je da je ukinuo ili označio "desetine hiljada poruka", ali je Birsel to ocenio nedovoljnim i otvorio detaljniju istragu, rekao je Breton.
 
Kompanija za praćenje Visibrain identifikovala je od 7. oktobra na Twitteru, Facebooku, Instagramu, Youtubeu i Tiktoku 166 miliona poruka povezanih sa sukobom u Pojasu Gaze. 
 
To je 47 odsto više od poruka objavljenih u vezi sa Svetskim fudbalskim prvenstvom 2022. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija