I korisnicima u Srbiji Youtube izbacuje upozorenje da ne koriste ad blocker

YouTube je pojačao svoju kampanju borbe protiv ad blockera pa su onima koji ih koriste počeli da se pojavljuju pop-up prozori u kojima se upozoravaju da time krše pravila korišćenja ove stranice.
I korisnicima u Srbiji Youtube izbacuje upozorenje da ne koriste ad blocker
Foto: Pixabay
Ako žele da nastave da gledaju sadržaj na YouTubeu, potrebno je ili da isključe takve programe ili da u podešavanjima omoguće prikaz oglasa na YouTubeu. Nekima se pojavljuju i poruke da, nakon tri pregledana video snimka, ako i dalje budu imali bloker oglasa, više neće moći da gledaju video snimke na toj stranici.
Dok Google za sada samo upozorava korisnike na isključenje ad blockera, mnogi misle da bi kompanija uskoro mogla da krene s reči na dela, odnosno da bi upozorenja mogla da zamene konkretne akcije i da bi moglo doći do potpune zabrane programa za blokiranje oglasa. 
Ako se u YouTubeu zaista odluče na takav potez, svi korisnici s instaliranim ad blockerima više neće moći da gledaju video snimke na YouTubeu.
 
Umesto korišćenja programa za blokadu oglasa, iz YouTubea žele da korisnici plaćaju za korišćenje Premium verzije video servisa, odnosno da plaćaju mesečnu pretplatu. To su potvrdili i novinarima Insidera iz YouTubea rekavši da su pokrenuli globalni program s kojim žele da korisnike podstaknu na isključivanje ad blockera ili korišćenje plaćene verzije u kojoj se ne prikazuju oglasi.
 
Podsećaju da se, zahvaljujući oglasima, podržava diversifikovani globalni ekosistem kreatora i omogućava milijardama korisnika pristup njihovom omiljenom sadržaju na YouTubeu.
  • Milica

    14.12.2023 22:59
    Dakle YT nastoji da određuje da li će neko nešto moći da gleda? Znači vlasnici su se istripovali da su oni gospodari života i smrti na ovoj planeti? Ako ONI dozvole, ja ću nešto da gledam ili će ONI da mi to SILOM onemoguće, tojest nateraće me silom da gledam reklame? Ah da, mogu i da PLATIM pa će se onda umilostiviti da me ne uguše reklamama? Pa dobro onda, jedno MRŠ! će biti dovoljno, ili da kažem lepše: Doviđenja youtube!
  • Laki

    03.11.2023 15:32
    Reklamokratija
    Reklamokratija silom, zafalilo gazdi para ....
  • Niki

    20.10.2023 15:05
    To je veliko NE!
    Necu da ugasim addblocker, bas me briga sta kazu pravila youtube-a, meni nece niko da zabrani da koristim addblocker, ako mi zabrane da gledam youtube, sledi bypass!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija