Kina sutra lansira svemirski brod Šendžou-17 sa posadom

Svemirski brod Šendžou-17 sa posadom treba da bude lansiran sutra, 26. oktobra u 11.14 po pekinškom vremenu, iz centra za lansiranje satelita Điućuan na severozapadu Kine.
Posadu svemirskog broda će činiti tri astronauta - Tang Hongbo, Tang Šengđie i Điang Sinlin - koji će izvesti misiju svemirskog leta Šendžou-17. Tang Hongbo će biti komandant, rekao je Lin Sićiang, zamenik direktora CMSA, na konferenciji za novinare, prenosi Sinhua.
Šendžou-17 je 30. letačka misija kineskog svemirskog programa sa posadom i 12. misija sa posadom u okviru programa.
Posada će ostati u orbiti oko šest meseci.
 
Za lansiranje će se koristiti raketni nosač Dugi marš - 2F (Long March-2F) koji će uskoro biti napunjen pogonskim gorivom, rekao je Lin.
 
Nakon ulaska u orbitu, svemirski brod Šendžou-17 će izvršiti brzi automatizovani sastanak i pristajanje sa prednjim portom jezgra svemirske stanice Tianhe, formirajući kombinaciju tri modula i tri svemirske letelice, rekao je Lin.
Posada Šendžou-17 trebalo bi da se vrati na mesto sletanja Dongfeng u severnoj kineskoj autonomnoj oblasti Unutrašnja Mongolija u aprilu sledeće godine.
 
Tokom boravka u svemiru članovi psoade će biti svedoci dolaska svemirskog broda Šendžou-18 sa posadom i teretnog broda Tiandžou-7, rekao je Lin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija