Nepal zabranio Tiktok: "Narušava društveni sklad i remeti porodicu"

Vlasti Nepala saopštile su da su zabranile korišćenje aplikacije Tiktok u zemlji zbog toga što, prema njihovim rečima, "narušava društveni sklad i remeti porodične strukture".
Nepal zabranio Tiktok: "Narušava društveni sklad i remeti porodicu"
Foto: Pixabay
Kako prenosi Ekonomist, ovaj potez je usledio nakon što je Vlada Nepala naredila kompanijama koje vode globalne platforme društvenih medija da osnuju lokalne kancelarije u zemlji. 
Nepalski zvaničnici su naveli da je na Tiktoku prisutan sadržaj koji raspiruje versku mržnju, nasilje i seksualno zlostavljanje i da je on doveo do sukoba u realnom životu koji je zahtevao angažovanje snaga reda i uvođenje policijskog časa, prenosi Njujork tajms.
Bajtdens, kineska matična kompanija Tiktoka, nije komentarisala ovaj slučaj, ali je ranije takve zabrane nazvala "pogrešnim".
 
Tiktok je zabranjen u Indiji od 2020. godine, a ova aplikacija izaziva zabrinutost i u SAD, EU i Kanadi zbog toga što navodno deli osetljive podatke korisnika sa kineskom vladom.
  • čiča

    14.11.2023 11:57
    slava Bogu
    Slava Bogu da ima još po koji pametan čovek na ovom svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.