Ovo je cena vašeg profila na Dark Webu

Da li znate da za samo nekoliko dolara neko može da kupi vaše podatke za prijavu i direktan pristup vašim profilima na društvenim mrežama?
Ovo je cena vašeg profila na Dark Webu
Foto: Pixabay
Oni koji to učine mogli bi da pročitaju sve vaše poruke, pregledaju sve što ste lajkovali, pa čak i da objavljuju sadržaj ​​u vaše ime; ukratko - u potpunosti da probiju i preuzmu vaše profile.
 
Whizcase je prikupio cene s crnog internet tržišta (dark weba) kako bi saznao koliko vredi vaš onlajn identitet:
LinkedIn: 45 dolara
Facebook: 14 dolara
Instagram: 12 dolara
Discord: 12 dolara
Snapchat: 11 dolara
X (Twitter): 10 dolara
Pinterest: 9 dolara
TikTok: 8 dolara
Reddit: 6 dolara
Važno je zapamtiti: Vaš onlajn identitet je uvek pod rizikom, a njegovo hakovanje je jeftinije i lakše nego ikada. Sada je vreme da proverite svoje lozinke (jedinstvene za svaku stranicu) i uključite dvofaktorsku autentifikaciju gde god možete. Tako dobijate upozorenje ako se vašem nalogu pristupi s novog uređaja.
 
Postoji još jedan korak koji bi trebalo da preduzmete dok razmišljate o tome koliko vaših informacija je dostupno na internetu.
 
Obrišite svoje podatke sa stranica za pretraživanje. Nazivaju se i posrednicima podataka - te kompanije zarađuju prikupljajući sve što mogu o vama i prodajući te informacije onome ko je voljan da ih kupi. To su u mnogim slučajevima oglašivači, ali mogu biti i hakeri.
  • Lasm

    26.11.2023 23:32
    Kod nas se to kupuje u sendvic valuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.