VIDEO: Gugl najavio pokretanje svog najmoćnijeg AI modela Džemini

Kompanija Gugl najavila je pokretanje svog za sada najmoćnijeg modela veštačke inteligencije nazvanog Džemini, koji je prema tvrdnjama ove firme nadmašio generativni sistem GPT-3.5 kompanije Open AI.
VIDEO: Gugl najavio pokretanje svog najmoćnijeg AI modela Džemini
Foto: Pixabay
Džemini će biti dostupan u tri različite veličine, a to su najveći i najmoćniji Džemini ultra, dalje Džemini pro, koji ima široku upotrebu i Džemini nano koji se koristi za posebne zadatke i mobilne uređaje, prenosi CNBC.
"Džemini je napravljen tako da bude multimodalan, što znači da može da razume i kombinuje razne vrste informacija uključujući test, kod, zvuk, video i slike", izjavio je izvršni direktor Gugla Sundar Pičai.
Ovaj AI model će od 13. decembra biti dostupan preko Gugl klauda i istovremeno će pokretati Guglov četbot Bard.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija