Oduvek ste želeli da budete astronaut? NASA otkrila koji su uslovi

Ako ste oduvek želeli da postanete astronaut, a niste znali kako, NASA je otkrila na koji način možete ostvariti snove.
Oduvek ste želeli da budete astronaut? NASA otkrila koji su uslovi
Foto: Pixabay
NASA prihvata prijave za nove klase astronauta svake četiri godine, prema NASA-inoj astronautkinji En Mekklejn. Prvo, ako želite da radite konkretno za NASA-u, morate biti građanin SAD-a i već biti "uspešan profesionalac" s "najmanje dve godine srodnog profesionalnog iskustva" ili "najmanje 1.000 letova kao zapovednik mlaznog aviona".
 
Morate biti "sposobni da položite i NASA-in dugotrajni astronautski ispit", ali i da imate magistraturu iz STEM područja ili "dve godine rada na doktorskom programu u srodnoj nauci, tehnologiji, inženjerstvu ili matematičkom polju". 
NASA-ina šefica odabira astronauta Ejpril Džordan takođe napominje za IFL Science da se ne računa samo ono što radite sami već i rad u timu.
 
"Vi trenirate za svoje misije kao tim, a to je vaš tim u svemiru i vaš tim na Zemlji s kojim komunicirate. Timske veštine su stvarno visoko na popisu vrhunskih kompetencija koje tražimo", primećuje Džordan. 
Mekklejn upozorava da je još "jako teško biti izabran za astronauta".
 
"Klasa 2013. imala je više od 6.000 kandidata, a osam ih je odabrano. U 2017. prijavilo se više od 18.300 ljudi, a 11 novih astronauta upravo je diplomiralo u toj klasi. Izgledi nikome ne idu u korist. Morate se prijaviti. A ako niste odabrani, prijavite se ponovo. Većini nas je trebalo nekoliko puta, morate biti uporni", rekla je ona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija