Kompanija Epl u 2023. prestigla Samsung po proizvodnji pametnih telefona

Američki tehnološki gigant Epl je u 2023. godini prestigao južnokorejsku kompaniju Samsung po obimu proizvodnje pametnih telefona isporučivši 234,6 miliona uređaja.
To pokazuju podaci istraživačke grupe IDC.
 
Firma Samsung, koja je u proteklih 12 godina bila globalni lider proizvodnje pametnih telefona, u 2023. godini proizvela je 226,6 miliona uređaja, prenosi Fajnešel tajms.
Epl je prema veličini prihoda i profita dugo bio najuspešniji proizvođač pametnih telefona zahvaljujući dominaciji svojih ajfon uređaja na tržištu, a sada je prvi put lider i po obimu proizvodnje.
Isporuke Eplovih telefona su u 2023. godini porasle za 3,7 odsto međugodišnje, a isporuke Samsunga u istom periodu pale za 13,6 odsto.
 
Protekla godina je bila najgora u 10 godina za tržište pametnih telefona pošto su ukupne isporuke pale za 3,2 odsto međugodišnje na 1,17 milijardi uređaja.
  • Sremac

    18.01.2024 09:13
    Neka Samsung
    pravi budžetske telefone manjih dimenzija, umesto ovih fableta, i eto njega ponovo na prvom mestu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija