Amerika ponovo na Mesecu posle više od 50 godina

Modul kompanije "Intuitivne mašine", koji se danas spustio na površinu Meseca, označio je povratak Amerike na tlo zemljinog satelita posle više od pola veka.
Amerika ponovo na Mesecu posle više od 50 godina
Foto: Beta/AP
To je izvedeno nakon poslednjeg spuštanja Apolo misije davne 1972. godine.
 
"Intuitivne mašine" su 2013. godine osnovala tri inženjera - Stiven Altmas, Kam Gafarian i Tim Krejn.
Kompanija je počela da se bavi davanjem usluga transporta na mesec, slanjem satelita u mesečevu orbitu i komunikacijama sa zemljinim satelitom i trenutno ima tri poslovna ugovora sa NASA u sferi lunarnog transporta tereta.
Ova privatna kompanija spojila se 2023. godine sa "Inflekšn point akvizišn korporacijom", koja je, takođe, značajan partner u svemirskoj industriji SAD.
 
Direktor letenja i glavni komunikator sa javnošću u ovoj kompaniji je Tim Krejn.
 
Stručnjaci kompanije "Intuitivne mašine" dizajnirali su dronove, složene navigacione instrumente,  svemirske letelice kao i "lunar lender Nova-C", koji se upravo spustio na mesec i za koji im je NASA dodelila kompaniji 77 miliona dolara, da ga usavrše i naprave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija