VIDEO: Veštačka inteligencija stvorila digitalnu Merilin Monro

Više od 60 godina nakon smrti Merilin Monro njena digitalna verzija, stvorena uz pomoć veštačke inteligencije, biće predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala "South by Southwest" u Ostinu.
Prikazana na komjuterskom ekranu u crnom džemperu sa rol-kragnom dolčeviti i svojom poznatom "piksi", digitalna dvojnica slavne glumice razgovaraće sa zainteresovanima, izražavajući emocije.
Na nedavnom testiranju digitalna MM je govorila o svojoj najdražoj ulozi, liku Šugar u komediji "Neki to vole vruće" iz 1959. godine, zastajkujući i zamišljeno spuštajući pogled pre nego što bi odgovorila.
Rekla je kako smatra da je taj seksipilan, ali ranjiv lik "izazovna uloga, ali i zahvalna", a preporučila je i svoje druge komedije poput "Muškarci više vole plavuše".
 
Digitalnu Merilin stvorila je kompanija "Soul Machine", specijalizovana za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa "Authentic Brands Group", marketinškom kompanijom koja poseduje prava na reprodukcije slike Merilin Monro, kao i drugih preminulih zvezda.
 
  • DLL

    12.03.2024 10:14
    užas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija