Google poboljšao zaštitu Chrome-a od opasnih sajtova

Američki tehnološki gigant Google objavio je na svom blogu da je poboljšao zaštitu pretraživača Chrome u režimu "bezbedno pregledanje" od opasnih sajtova bez ugrožavanja privatnosti korisnika.
Google poboljšao zaštitu Chrome-a od opasnih sajtova
Foto: Pixabay
Pre aktuelne inovacije, Google je na svakih 30 do 60 minuta proveravao otvorene tabove sa listom opasnih sajtova uskladištenih na uređaju, ali se savremeni sajtovi za prevare pojavljuju i nestaju mnogo brže, tako da ovaj metod nije pružio potpunu zaštitu.
Režim "bezbednog pregledanja" je ubrzao provere, ali je istovremeno zahtevao od korisnika da Google-u pošalje osetljive podatke o sajtovima koje posećuje, a kompanija najavljuje da je sada rešila taj problem.
Novi sistem sada sprečava Google da vidi listu sajtova koje je korisnik posetio i istovremeno štiti od pretnji u realnom vremenu. 
 
Kompanija veruje da će inovacija omogućiti da se pokušaji prevara poznatih kao "fišing" blokiraju 25 odsto efikasnije.
 
Ove prevare su povezane sa krađom identeta kada se žrtva navodi da na lažnoj veb stranici ostavi osetljive informacije kao što su brojevi računa ili kartice.
  • Ne

    17.03.2024 08:20
    treba doraditi to blokiranje
    Bilo b dobro da naprave neki plug-in za blokiranje politike i sve što ide uz to "ljude" i dešavanja u vezi sa tim. Bar za određeni region

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija