Microsoft će razdvojiti Office paket i aplikaciju Teams

Microsoft je objavio da će odvojiti svoju popularnu aplikaciju za ćaskanje i video razgovore Teams od svog Office paketa i ubuduće će ih u celom svetu prodavati kao dva odvojena proizvoda.
Microsoft će razdvojiti Office paket i aplikaciju Teams
Foto: Beta/AP
Korporacija je još pre šest meseci odvojila aplikaciju Teams od Office paketa u Evropskoj uniji da bi izbegla eventualnu antimonopolsku kaznu EU, prenosi Rojters.
Microsoft je prvobitno predstavio Teams kao besplatni dodatak svog Office 365 paketa u 2017. godini, ali mnoge konkurentske kompanije su se žalile da je na taj način Microsoft stekao "nepravednu prednost".
Konkurentska platforma Slack, u vlasništvu firme Salesforce, navela je da je dodavanje aplikacije Teams u Office paket Microsofta nezakonito i da predstavlja kršenje tržišnih pravila, prenosi portal TechChrunch.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija