Tiktok testira objavljivanje videa od 60 minuta

Tiktok sve više želi da bude kao Youtube, a trenutno testira objavljivanje videa dužine 60 minuta.
Tiktok testira objavljivanje videa od 60 minuta
Foto: Pixabay
Ova mogućnost je trenutno dostupna ograničenoj grupi korisnika na odabranim tržištima.
 
Iako trenutno nema planova da nova opcija bude uskoro dostupna šire, ideja je ipak jasna. Sadržajem duže forme Tiktok može da privuče neke korisnike koji trenutno posećuju Youtube, pored svoje uobičajene publike koja traži klipove kratke forme.
Na svom početku Tiktok je imao ograničenje trajanja videa na 15 minuta, baš kao što je nekada bio slučaj s Youtube-om, ali to se vremenom povećavalo. Tiktok često čuje od svojih kreatora da žele više vremena za demonstracije kuvanja, savete o lepoti, edukativne časove, komične skečeve i slično. Zbog toga platforma želi da odgovori pozitivno na njihove zahteve.
 
Svrha produženja trajanja klipova je da se kreatorima pruži prilika za eksperimentisanje s novim ili proširenim vrstama sadržaja, koji inače ne bi bio moguć ili bi bilo nezgodno za gledanje ukoliko bi morali da pogledaju više klipova.
Ovo otvara vrata za cele epizode TV emisija na platformi. Prošle godine je Peacock plasirao prvu epizodu serije na Tiktok, ali bila je podeljena na pet delova. Ukoliko se to dogodi ponovo, serija će biti prikazana iz jednog dela.
 
Tiktok testira i horizontalni full screen mod.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija