VIDEO: Policija u Dubaiju koristiće motocikle-dronove

Dubai kao projekat grada budućnosti opčinjava u svakom pogledu, a uskoro će ponuditi još jedan - policijske leteće patrole.
Projekat opremanja tamošnje policije započeo je pre nešto više od godinu dana kada je Hoversurf, ruska firma s kalifornijskom adresom, predstavila prototip električne letelice. Osim što vertikalno uzleće i sleće, S3 može povesti i pilota.
 
Serijski primerak G3 prikazan je na tehnološkom sajmu GITEX, a trenutno ga odabrani policajci testiraju u sklopu obuke za sigurno korišćenje. Na obuci su dva tima, a očekuje se da će početi da ih koriste do 2020. godine.
 
Savršeni piloti su motociklisti koji su već naučili da upravljaju dronovima. Nimalo čudno, pozicija na S3 je kao na motociklu, a S3 je u suštini veliki dron. "Mala razlika" je da leti brzinom do nekih 100 km/h i uz autonomiju do 25 minuta. U modu drona izdrži oko 40 minuta. 
 
Cena jednog je 150.000 dolara. 
 
  • bivši član sns-a

    14.11.2018 08:29
    da slinavi i vulin ne vide ovo
    ludnica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija