Novi Chrome odlučniji u borbi protiv sumnjivih sajtova

Google je još ranije obaveštavao o tome da će ozbiljnija borba protiv sumnjivih sajtova početi sa kasnijim verzijama Chromea. Sa verzijom Chrome 71 načinjeni su prvi koraci u tom pravcu.
Novi Chrome odlučniji u borbi protiv sumnjivih sajtova
Foto: Pixabay
Uz najnoviju verziju pretraživača reklame sa "sumnjivih" sajtova koje konstantno varaju korisnike lažnim sistemskim upozorenjima, "close" tasterima koji ne funkcionišu, kao i ostalim štetnim sadržajem, su blokirane. 
 
Samim sajtovima neće biti onemogućen pristup istog trenutka kada ih Google proglasi za "sumnjive", ali će im biti dat rok od 30 dana da preduzmu potrebne korake. 
 
Sam pretraživač, takođe, poseduje brojne dodatne mere zaštite. Tako će vas Chrome upozoriti u slučaju kada sajt skriva prave troškove, kao i uslove za transakciju. Ukoliko sajt pokušava da vas uvuče u pretplatu bez napomene o tome koliko će vas to koštati, možda ćete dobiti upozorenje koje bi moglo da sačuva vaš džep. Google će probati da kontaktira targetirane sajtove i zamoli ih da ih to isprave, ali do tada upozorenje neće biti uklonjeno. 
 
Chrome 71 je dostupan za Linux, Mac, kao i Windows, a Android i iOS korisnici će moći da počnu da ga koriste tokom narednih nedelja. 
 
Google još uvek nije objavio kompletan opis svih noviteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija