Kineske vlasti procenjuju koje su igre "štetne po zdravlje"

Kina je osnovala odbor za etičku analizu videoigara, koja će biti usmerena na sprečavanje izlaska na tržište igara koje sadrže nasilje i sadržaje za odrasle, ukoliko ne dođe do određenih promena i prilagođavanja pre nego što se pojave na tržištu.
Kineske vlasti procenjuju koje su igre "štetne po zdravlje"
Foto: Pixabay
Kinesko tržište videoigara jedno je od najvećih, ako ne i najveće na svetu, zbog čega kineske vlasti u poslednje vreme nastoje da intenziviraju svoju kontrolu nad njim. 
 
Vlasti procenjuju da sve više kineskih građana igra neke od igara koje mogu da budu "štetne po njihovo zdravlje". Zbog toga je Kina odlučila da formira novi specijalizovani odbor sa zadatkom da sa etičkog stanovišta procenjuje igre koja će se naći u prodaji. 
 
Odbor će se usredsrediti na proveru igara koje potencijalno sadrže eksplicitne scene nasilja ili sadržaja za odrasle i sa zdravstvenog aspekta izazivaju zavisnost i probleme sa vidom. 
 
Odbor je do sada pregledao 20 igara. Njih devet je odbijeno dok se ne izvrše određene promene, dok je 11 igara odmah dobilo dozvolu za izlazak na tržište. Naslovi igara koje jesu ili koje nisu odobrene nisu javno objavljeni. 
 
Inače, sam odbor nosi zvanično ima Etički odbor za onlajn igre.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija