Fejsbuk sprečio neovlašćeno korišćenje fotografija korisnika, i dalje moguće zloupotrebe

Kompanija Fejsbuk saopštila je da su njeni eksperti otkrili grešku koja bi mogla da pogodi 6,8 miliona korisnika tako što bi usled te greške praktično dali odobrenje nezavisnim aplikacijama da mogu da pristupe fotografijama korisnika.
Fejsbuk sprečio neovlašćeno korišćenje fotografija korisnika, i dalje moguće zloupotrebe
Foto: Pixabay
Ova nepravilnost može uticati i na rad oko 1,500 aplikacija koje je postavilo 876 programera, prenosi Rojters.
 
"Problem smo rešili, ali zbog ove greške, neke aplikacije nezavisnih proizvođača možda su imale pristup širem spektru fotografija od uobičajenih u periodu od 12 dana između 13. septembra i 25. septembra 2018. godine", saopštili su iz kompanije Fejsbuk.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).