Ponovo aktuelna "Zlatna prevara" na WhatsApp

Iako se prvi put pojavila 2016. godine, "zlatna prevara" na WhatsApp-u ponovno je uskrsnula i počela je da kruži.
Ponovo aktuelna "Zlatna prevara" na WhatsApp
Foto: Pixabay
U prvoj polovini poruke piše da će se sutra pojaviti video pod nazivom Martinelli, koji će vam hakovati mobilni telefon ako ga otvorite. Nakon otvaranja tog videa, smartphone nećete moći da popravite, dodaje se u poruci. Ipak, do sada nije pronađen Martinelijev snimak.
 
"Ako znaš još nekoga ko koristi WhatsApp, prosledite mu poruku. Kolega IT-jevac rekao mi je da video izlazi sutra i zove se Martineli, nemoj ga otvarati, hakovaće ti mobilni i ništa ga neće popraviti. Šalji dalje", piše u poruci.
 
Potom se u nastavku poruke tvrdi da ako dobijete poruku o tome da morate da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju WhatsApp Gold, to ne učinite. Taj deo poruke je za razliku od prvog istinit.
 
Naime, od 2016. godine brojni korisnici su dobili "ekskluzivnu" pozivnicu da ažuriraju svoj WhatsApp u "limitiranu verziju" koja se naziva WhatsApp Gold. Ako vam neko pošalje poruku da to učinite, znajte da je reč o prevari, ne postoji WhatsApp Gold u kojem navodno postoji mogućnost da imate videochatove, šaljete sto fotografija odjednom i brišete poruke nakon što ste ih poslali.
 
Stranica na koju vas poruka navodi puna je virusa koji će vam uništiti telefon.
 
Ako želite druge da upozorite prosleđivanjem ove poruke, možete to učiniti, samo obrišite deo s Martinelijevim virusom koji je lažan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija