VIDEO: Tehnologija koja nemirne spavače drži na njihovoj strani kreveta

Istinski test tolerancije u ljubavnoj vezi, kažu stručnjaci, jeste kada se u sitne sate probudite pored partnera koji jednostavno ne može da ostane na svojoj strani kreveta.
 VIDEO: Tehnologija koja nemirne spavače drži na njihovoj strani kreveta
Foto: Screenshot
Pametni krevet koji je izumeo proizvođač automobila Ford pomaže ljudima da ostanu na svojoj strani kreveta, a sve u cilju naspavanosti oba partnera.
 
Fordov prototip pametnog kreveta automatski vraća nemirne spavače nazad na njihovu stranu kreveta uz pomoć ugrađenih senzora.
 
Nakon što se senzori aktiviraju krevet koristi integrisanu transportnu traku za lagano kotrljanje osobe na pravu stranu ležaja.
 
"Kada spavaju zajedno, brojni partneri imaju manje prostora od deteta u krevetu. Ljudi su dosta ranjiviji dok spavaju tako da smo gotovo programirani da se probudimo kada nas nešto ili neko neočekivano dodirne. Međutim, ukoliko se neko pomeri na vašu stranu Fordovog kreveta, odbrambeni mehanizam će ga odgurnuti kako biste mogli da nastavite normalno da spavate", rekla je doktorka Nil Stenli, ekspertkinja za spavanje i autorka knjige "How To Sleep Well".
 
Međutim, Ford još nije pokazao nameru za proizvodnju ovih kreveta zbog čega nije poznato da li će biti dostupni u prodaji.
 
  • marko

    15.02.2019 10:59
    sjajno
    odlicna ideja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija