Youtube optužen da pomaže pedofilima

Youtube je u četvrtak saopštio da je preduzeo agresivne mere nakon što ih je jedan korisnik optužio za pomoć pedofilima u pronalaženju isečaka mladih devojaka.
Youtube optužen da pomaže pedofilima
Foto: Pixabay
Naime, kompletnu priču je pokrenuo Youtube korisnik Met Votson. On je u svom nedavno objavljenom snimku, koji je od nedelje pregledan skoro dva miliona puta, rekao da je algoritam Youtube-a stvorio "rupu" koja je pedofilima omogućila da lako pronađu, putem preporučenih klipova na ovom servisu, isečke maloletnika koji izvode aktivnosti poput gimnastike ili joge.
 
Ova vest dolazi usred skandala Youtube-a s velikim kompanijama, uključujući AT&T, Nestle i Epic Games, koje su nedavno objavile da prekidaju oglašavanje na ovoj platformi.
 
"Bilo kakav sadržaj, uključujući i komentare, koji ugrožavaju maloletnike je odvratan i imamo jasne mehanizme kojima to zabranjujemo. Odmah smo preduzeli akcije brisanja računa i kanala, prijavljujući nezakonite aktivnosti vlastima i onemogućavajući komentare na desetinama miliona klipova koji uključuju decu", izjavio je portparol Youtube u izjavi za "CNN Business". 
 
U ovoj velikoj IT kompaniji su dodali kako još mnogo toga moraju da učine kada je u pitanju online sigurnost, ali su takođe istakli kako nastavljaju da rade na poboljšavanju korisničkog iskustva.
 
Važno je istaći i to da ovo nije prvi put da se Youtube nalazi u centru skadala u vezi s kompanijama čije su se reklame prikazivale neposredno pre reprodukcije neprikladnog sadržaja.
 
Istraga CNN-a iz aprila 2018. godine pokazala je da su reklame više od 300 kompanija i organizacija na Youtube kanalima reklamirale naciste, pedofiliju, teorije zavere i severnokorejsku propagandu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija