Facebook uklonio milion i po snimaka napada na Novom Zelandu

Facebook je saopštio da su u prva 24 časa nakon napada na džamije na Novom Zelandu sa ove društvene mreže uklonili milion i po video-snimaka.
"Od ovog broja 1,2 miliona je blokirano tokom postavljanja na našu stranicu", ističe se u saopštenju.
 
U Facebook-u navode da su uklonili sve uređene verzije video snimka na kojima nije bilo užasnih scena.
 
Broj poginulih u napadima na dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču povećan je na 50, nakon što je policija pronašla još jedno telo.
 
Napadač je 17 minuta uživo emitovao snimke napada preko Facebooka koristeći aplikaciju napravljenu za sportske entuzijaste, a kopije su preko društvenih mreža bile deljene nekoliko sati nakon napada.
 
Premijer Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da želi da sa rukovodstvom Facebooka razgovara o emitovanju događaja uživo preko interneta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).