Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili Skype

Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili su Skype, saopštila je kompanija u vlasništvu Microsofta.
"Skrenuta nam je pažnja da su naš vebsajt i usluge blokirali provajderi internet usluga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To znači da nećete biti u stanju da koristite Skype u toj zemlji", saopštio je Skype.
 
"Frustrirajuće je da je Skype zabranjen u UAE. Kako ćemo obavljati intervjue i sastanke? To je u suprotnosti s ciljevima Globalnih vizija", piše kolumnista Sultan Al Qassemi iz Veća bliskoistočnih studija.
 
U reakciji na savet građanima UAE da koriste druge komunikacijske platforme koje zahtevaju virtuelnu privatnu mrežu (VPN), Qassemi ih je pozvao da poštuju zakone UAE, iz straha od reakcije vlasti.
 
"Ne ohrabrujem na bilo šta čime se zaobilazi zakon. Želim da vlasti to zakonski omoguće. Ne želim da bilo ko krši zakon", napisao je Qassemi, koji živi u SAD.
 
Pozivi preko Appleovog FaceTimea takođe su godinama nelegalni u UAE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija