VIDEO: Robotski psi Boston Dynamicsa mogu da vuku kamion

Američka kompanija "Boston Dynamics" naučila je svog robota Spot Mini novi trik, a ovaj put grupa robota-pasa pokazala je da mogu da vuku kamion.
Do sada smo mogli da vidimo Spot Mini kako diže objekte, penje se uz stepenice, otvara vrata, bori se sa čovekom, radi salto... Sada je u novom videu prikazano deset robota koji obavljaju zajednički posao - vuku kamion.
 
U "Boston Dynamics" takođe su najavili kako neće više proizvoditi Spot Mini, a kupovina robota biće omogućena samo izabranim kupcima. Robotski pas ustvari neće biti dostupan u slobodnoj prodaji.
 
Spot Mini prvi put je predstavljen 2017. godine kao napredna verzija svog prethodnika. Mnogi su tada prokomentarisali kako pas izgleda zastrašujuće, iako su ga u "Boston Dynamics" uz njegove fleksibilne pokrete nastojali da naprave što prirodnijim. Robot je zamišljen kao asistent koji vlasniku može da prikuplja i donosi razne objekte.
 
Spot Mini težak je 30 kilograma, a visok otpriilike 0,84 metra. On je u potpunosti električni robot koji jednim punjenjem može da radi 90 minuta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija