VIDEO: Zemlji se približava asteroid, astronomi tvrde da bi mogao da nas udari

Asteroid prečnika 40 metara Zemljinu orbitu prelazi 9. septembra, a astronomi upozoravaju da postoji dobra šansa da udari u našu planetu.
VIDEO: Zemlji se približava asteroid, astronomi tvrde da bi mogao da nas udari
Foto: Pixabay
Asteroid naziva "2006 QV89" možda ne preti uništenjem celokupnog života na Zemlji, ali je i više nego dovoljan da zbriše jedan grad sa lica Zemlje.
 
U Evropskoj svemirskoj agenciji ističu da bi udar bio snažniji od onog u Čeljabinsku. Meteor od 20 metara 2013. eksplodirao je iznad Čeljabinska, a tom prilikom su uništeni prozori, a više od 1.000 ljudi je povređeno.
 
Taj incident je uzbunio astronome najviše zato što ga nisu predvideli, a upravo to brine i kod asterioda koji nam dolazi u susret.
 
Šanse da nas "2006 QV89" pogodi su 1:7000, a iako to zvuči malo, u ESA-i upozoravaju da je asteroid jedan od onih objekata koji se moraju neprestano pratiti jer nisu potpuno sigurni u njegovu putanju.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).