VIDEO: Veliki borbeni robot na prodaju zbog bankrota kompanije

Kompanija Megabots objavila je bankrot, pa se borbeni robot od 15 tona - Eagle Prime - pojavio na eBay-u, te je aukcija počela cenom od samo jednog dolara, da bi brzo stigla do 70 hiljada.
U kompaniji tvrde da je robot funkcionalan, i da je na prodaju samo zbog toga što je kompanija objavila bankrot. U opisu stoji da robotu smeta zemljana podloga zbog toga što ima tendenciju da se ukopava u mekše tlo, ali da se dobro kreće na čvrstim površinama.
 
U robota je uloženo oko 2,5 miliona dolara, ali kompanija nije uspela da ostvari profit nakon što je zainteresovane motivisala da investiraju u konstrukciju borbenih robota.
 
 
Tako budućnost kompanije ostaje neizvesna, što utiče i na budućnost robota čija će sudbina zavisiti od toga ko bude ponudio najveću sumu, pa bi mogao da završi na nekom festivalu kao što je Burning Man, ili da nastupa na kućnim zabavama, budući da kreatori tvrde da bi za jedan nastup moglo da se uzme do sedam hiljada dolara.
 
  • Ozbiljno

    27.09.2019 02:11
    Ovo bi Serbia trebala da kupi. Da stoji na južnoj granici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija