Tviter se izvinio korisnicima: Podaci o mejlovima i brojevima telefona slučajno korišćeni u reklamiranju

Platforma društvene mreže Twitter uputila je izvinjenje svojim korisnicima navodeći da su informacije o mejl adresama i brojevima telefona njihovih korisnika slučajno korišćene u uslugama reklamiranja.
Tviter se izvinio korisnicima: Podaci o mejlovima i brojevima telefona slučajno korišćeni u reklamiranju
Foto: Pixabay
Kako je navedeno iz Tvitera, informacije koje korisnici navedu u sistemu radi bezbednosti njihovog profila, slučajno su korišćene u uslugama kompanije za reklamiranje "Tailored Audiences" i "Partner Audiences".
 
"Ovo je bila greška. Izvinjavamo se zbog toga", navedeno je u saopštenju.
 
Navodi se takođe da nije poznato koliki je broj korisnika čiji su podaci greškom podeljeni, ali kako bi sve bilo transparentno, o ovom slučaju obavešteni su svi korisnici. Naglašeno je da se lični podaci na bilo koji način ne dele s partnerima i trećim osobama.
 
Podvučeno je da je ovaj problem otkriven 17. septembra, te da se telefonski i mejl podaci korisnika u tom periodu nisu koristili u uslugama reklamiranja.
 
Još jednom je upućeno izvinjenje i naglašeno je da su preduzete sve mere kako ubuduće ne bi došlo do slične situacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija