Instagram uveo oznake za lažne vesti

Instagram je uveo oznake za lažne informacije kako bi se sprečilo njihovo širenje.
Instagram uveo oznake za lažne vesti
Foto: Pixabay
Oznaka "false information" (lažne informacije) koristiće će se za postove koji su razotkriveni i označeni kao lažni, a za taj proces će biti zaduženi Fejsbuk proverivači činjenica.
 
Nova oznaka će se širiti društvenom mrežom narednog meseca, a pojavljivaće se na Stories (Instagram priče), kao i na postovima koji se prikazuju na glavnom news feedu Instagrama. Korisnici društvene mreže će i dalje moći da vide originalni post, ali će morati da odaberu opciju "See Post" (vidi post).
 
Instagram će upozoriti korisnike koji pokušaju da podele post koji je ranije označen kao lažan. Pre nego što objave post, videće upozorenje da su proverivači činjenica ustanovili da taj post sadrži lažne informacije, a biće im ponuđen i link za više informacija. Korisnici će uprkos svemu tome moći da podele post, ali će on biti s oznakom za lažnu informaciju.
 
Ova opcija je dosad najagresivniji način u borbi protiv širenja viralnih dezinformacija, ocenjuju mediji.
  • /

    22.10.2019 14:42
    /
    ne vidim da su oznacili 'volim srbiju'' i slicne oglase
    naprotiv, blokiraju one koji prijave takve oglase

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija