Twitter priznao da je nejednako tretirao korisnike

Twitter je zvanično priznao da su njegovi korisnici koji imaju manje pratilaca viđali više reklama na svojim profilima od onih koje prati veći broj ljudi.
Twitter priznao da je nejednako tretirao korisnike
Foto: Pixabay
Takva politika primenjivana je sa namerom da se popularnim korisnicima omogući bolje korisničko iskustvo i da se oni podstaknu da što više koriste platformu.
 
"Ranije su korisnici sa velikim brojem pratilaca na svojim profilima viđali manje reklama. Od nedavno smo promenili pristup, i sada reklame mogu da vide svi oni koji koriste Twitter. To znači da će neki korisnici od sada viđati više reklama", rekao je portparol Twittera za "The Verge".
 
Nova mera je već počela da se primenjuje, budući da se već nekoliko nedelja unazad neki popularni korisnici sa velikim brojem pratilaca žale da viđaju više reklama nego ranije.
 
Nova mera dolazi kao posledica slabije zarade od reklama, za šta ta kompAnija krivi probleme sa oglašavanjem proizvoda i "alarmantno lošu praksu upravljanja podacima".
 
Twitter obično od korisnika traži dozvolu da deli informacije o vrsti uređaja sa koga mu pristupaju, Wi-Fi vezi i oprativnom sistemu. Podešavanja koja su bila zadužena za kontrolu tih podataka, međutim, nisu funkcionisala kako treba, pa su informacije curile prema oglašivačima onda kada nije trebalo.
 
Problem je sada rešen, što je dobro za korisnike, ali ne i za kompaniju, budući da oglašivači žele da preciznije ciljaju praćenije korisnike, za koje je verovatnije da će trošiti više novca na njihove proizvode.
 
Twitter zato sada traži dugoročnije rešenje ovog problema.
  • Sima

    28.10.2019 06:47
    sto vise ovaca vise i novaca
    Pitam se, dali drzava iz koje potice ta drustvena mreza kontrolise njen rad ili i ona ima udela u toj nepostenoj mahinaciji. Stalno nam pricaju o visokim poslovnim standardima, kontrolama,sertifikatima,tim bildingu i ne znam cemu a na kraju uvidjamo da nas godinama magarce i nikom nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).