Bil Gejts: Rezultati naučnih istraživanja moraju biti dostupni svima

Kako tenzije između Kine i SAD ne jenjavaju sve se češće mogu čuti glasine i o trci između dve države na polju veštačke inteligencije, a suosnivač Majkrosofta Bil Gejts nedavno je rekao da ne može da shvati kako bi razdvajanje ili ograničavanje naučnih istraživanja uopšte funkcionisalo.
Bil Gejts: Rezultati naučnih istraživanja moraju biti dostupni svima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sjedinjene Države su dugo imale koristi od otvorenog deljenja rezultata naučnih istraživanja, što je i dalje ogromna prednost, posebno na polju veštačke inteligencije. Gejts je potpuno uveren da za takav pristup ne postoji alternativa.
 
"Ko god bude imao otvoren sistem, biće u ogromnoj prednosti. Možete potpuno da ignorišete sve koji će pokušati da zatvore svoje sisteme", poručio je.
 
Gejts je posetio Majkrosoftov istraživački centar u Pekingu, koji se bavi upravo veštačkom inteligencijom. On je naglasio da je deljenje rezultata naučnih istraživanja jedan od razloga što su zaposleni u tom centru i došli da rade za Majkrosoft i dodao da bi oni otišli da rade negde drugde da nije takvog pristupa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija