VIDEO: Napravljen robot s likom Arnolda Švarcenegera

Duboko u srcu CES konferencijskog prostora, posetioci imaju priliku da se susretnu sa zvezdom Holivuda.
Robot Arnold Švarceneger priča viceve i odgovara na pitanja prolaznika poput "Koja je najveća država na svetu?" ili "Šta misliš o ljudima?". Ruska firma "Promobot" je ovog robota nazvala "Android Robo-C".
 
Ovo nije prvi put da se "Promobot" pojavljuje na ovoj konvenciji, ali su prvi put predstavili robota, Android Robo-C. On je predstavljen kao antropomorfni kancelarijski pomoćnik čiji je posao da odgovara na pitanja korisnika. On ima mogućnost da se poveže na pametne kućne uređaje i pomogne ljudima da povežu druge pametne spravice.
 
Firma predviđa komercijalnu upotrebu ovog robota. Smatraju da bi odlično obavljao posao u hotelu kao recepcioner koji bi mogao da pomogne gostima da se prijave u hotel i da obavljaju naplate njihovog boravka. Bio bi dobar i kao radnik u muzeju da posetiocima pomogne da se u njemu snađu.
 
Oleg Kivokurtsen, suosnivač Promobot razvojne kompanije je za "Dejli mejl" rekao da njihov robot ne mora da nosi lik Arnolda Šavrcenegera i da može da bude napravljen po željama kupca, s bilo kojom bojom kože, likom i facijalnim ekspresijama. 
 
Tvorci "Android Robo-C" robota su imali i posebnu porudžbinu jednog čoveka iz Indije. Taj robot je rađen po liku njegove preminule supruge. Kao da facijalne ekspresije nisu dovoljne, ovaj robot može da ima karakter koji vama najviše odgovara.
 
Tvorci ove mašine nadaju se da će prodati oko 100 robota do sledeće godine, što neće biti nimalo lak zadatak jer jedan košta 25.000 dolara.
 
  • ralf

    13.01.2020 15:28
    Ovo smo svi cekali
    Konacno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija