Huavej ima najviše 5G ugovora u Evropi

Huavej Tehnolodžiz osigurao je svoju poziciju najtraženijeg dobavljača telekomunikacione opreme 5G, uprkos intenzivnom pritisku vlade SAD da ograniči rad kineskog tehnološkog giganta.
Medu 91 komercijalnim 5G ugovorom koje je Huavej dosad potpisao, više od polovine su iz Evrope.
 
Analitičari kažu da stalno rastući ugovori pokazuju da je Huavej svojim tehnološkim sposobnostima stekao poverenje više stranih telekom operatera, a neutemeljene bezbednosne optužbe Vašingtona nisu uspele da uvere čak ni neke od najbližih saveznika SAD.
 
U Huaveju kažu da 91 komercijalni 5G ugovor predstavlja povećanje za gotovo 30 u odnosu na prošlu godinu. Navode da je 47 ugovora iz Evrope, 27 iz Azije i 17 iz drugih regiona.
 
Huavej će uložiti 20 miliona dolara u inovativne 5G aplikacije tokom sledećih pet godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija