Ponovo uhapšen El Čapo

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je begunac i vođa meksičkog narko-kartela Hoakin Gusman, zvani El Čapo, ponovo uhapšen, šest meseci pošto je pobegao iz strogo čuvanog zatvora.

Prema rečima zvaničnika, El Čapo je uhapšen nakon razmene vatre s meksičkim marincima u gradu Los Moćis, u njegovoj rodnoj saveznoj državi Sinaloa. Pet osoba je ubijeno u sukobu, a jedna je povređena.

"Misija je ispunjena: uhvatili smo ga", objavio je Nijeto na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, komentarišući Gusmanovo bekstvo, koje se u Meksiku smatra velikom sramotom administracije meksičkog predsednika.

Meksičke vlasti su saopštile da je da su marinci posle dojave sproveli raciju u jednoj kući pre zore, gde se dogodila pucnjava, nakon čega je zaplenjeno oružje.

Jedan od najmoćnijih narkobosova u Meksiku, El Čapo, pobegao je u julu iz zatvora, i to je drugi put da mu je to pošlo za rukom.

Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet