Hakeri objavili lične podatke 20.000 zaposlenih u FBI

Imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne bezbednosti su objavljeni na internetu od strane nepoznatih hakera nakon što su uspeli da uđu u računare Ministarstva pravde.

Na tviter haštagu @DotGovs, hakeri su objavili link ka listingu imena, naziva radnih mesta, radne e-pošte, telefonskih brojeva i država za hiljade zaposlenih u Službi unutrašnje bezbednost (DHS) i FBI. Lista obuhvata kompjuterske stručnjake, službenike za nabavku, analitičare budžeta, direktore i visoke savetnike.

Nekoliko medijskih kuća su kontaktirane od strane hakera u nedelju uveče i dat im je pregled podataka.

"Mi shvatamo ove izveštaje vrlo ozbiljno, međutim nema indikacija u ovom trenutku da postoji povreda osetljivih ili ličnih podataka", izjavio je portparol DHS S.I.Li u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

Hakeri su ispričali portalu "Moderboard" da su pristupili informacijama ugrožavanjem naloga e-pošte jednog zvaničnika ministarstva pravde.

Oni su preuzeli oko 200 gigabajta podataka.

"Ovo je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu, ovo je za dete koje traga za odgovorom", rekli su hakeri na početku svog kriptovanog posta.

I poruka i metod koji su koristili tokom hakovanja liče na grupu anonimnih hakera koji su prošle godine probili privatne mejlove direktora CIA Džona Brenana i direktora Nacionalne obaveštajne službe Džejmsa Klapera.

Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet