Nagrada za informaciju o kukastom krstu

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić raspisao je nagradu od 20.000 kuna (oko 2.600 evra) za informacije koje bi pomogle u otkrivanju vandala, koji su na travnjaku splitskog Poljuda nacrtali kukasti krst u junu prošle godine.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Orepić raspisao nagradu "koja će rezultirati ili doprineti otkrivanju i hapšenju počinitelja kaznenog dela 'Javno poticanja na nasilje i mržnju' iscrtavanjem znaka nacističke svastike na travnjaku Gradskog stadiona Poljud u Splitu", prenela je Hina.

Policija garantuje anonimnost onome ko dostavi informaciju. Kukasti krst je na terenu Poljuda osvanuo sredinom juna, u vreme utakmice fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Italije.

O njemu su pisali gotovo svi svetski mediji, a Disciplinska komisija UEFA kaznila je zbog "rasističkog ponašanja" Hrvatski nogometni savez oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za EURO 2016.

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.