Rusija završava sa povlačenjem iz Sirije za dan-dva

Rusija će završiti povlačenje svog vojnog kontingenta iz Sirije po naredbi ruskog predsednika Vladimira Putina za dva do tri dana, izjavio je danas u Moskvi komandant ruskog vazduhoplovtsva Viktor Bondarev.
"Mislim da će sve biti gotovo veoma brzo... Misija će biti gotova za dva do tri dana", rekao je general Bondarev, dodajući da je reč o povlačenju aviona i helikoptera. 
 
Rusija je rasporedila oko 50 bombardera, borbenih aviona i helikoptera u Siriji, gde je sprovedeno nekoliko hiljada vazdušnih napada na položaje džihadista iz Islamske države.
 
Ruski vazdušni napadi počeli su 30. septembra na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada.
 
Putin je naredio u ponedeljak povlačenje najvećeg dela ruskih trupa iz Sirije, navodeći da je misija ispunila svoje ciljeve.  Prva grupa ruskih aviona napustila je Siriju već u utorak. Ruski predsednik je najavio da ruska vojna baza u provinciji Latakiji i pomorska baza u luci Tartus nastavljaju da rade rutinski. 
 
Autor: Beta
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet