Naoružani agenti u francuskim vozovima, smeju i da pucaju

Naoružani agenti u civilu patroliraće u vozovima u Francuskoj, u okviru mera bezbednosti uvedenih posle terorističkih napada na Pariz.

To je saopštio direktor francuske železnice Gijom Pepi.

"Naši agenti patroliraće u vozovima naoružani i u civilu, a imaće ovlašćenje da pucaju", rekao je Pepi.

Francuske železnice (SNCF) do sada su imale na raspolaganju agente koji su oružje mogli upotrebiti isključivo u uniformi, a novim zakonom o bezbednosti u saobraćaju, koji je stupio na snagu u sredu, ta mogućnost predviđena je i za agente u civilu.

Pepi je takođe potvrdio da će obezbeđenje po uzoru na aerodromsko patrolirati u brzim vozovima "Talis", koji povezuju Francusku sa Belgijom, Nemačkom i Holandijom.

U avgustu prošle godine, u brzom vozu "talis" na relaciji Pariz-Amsterdam, u poslednjem trenutku sprečen je masakr zahvaljujući reakciji francuskih, britanskih i američkih putnika, koji su uspeli da savladaju naoružanog muškarca za kojeg se sumnjalo da je radikalni islamista.

Francusku su u januaru i novembru prošle godine pogodili najkrvaviji teroristički napadi u njenoj istoriji, u kojima je ubijeno 147 osoba, a stotinenjih su povređene. U napadima na briselskom aerodromu i stanici metroa, 22. marta ove godine, život su izgubile 32 osobe, a 340 je povređeno.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.