Meksiko Siti zabranio kretanje za dva miliona vozila

Vlasti Meksiko Sitija udvostručile su broj automobila koji danas ne smeju da budu na ulicama, dok se grad drugi dan suočava sa uzbunom zbog smoga koji je prevazišao dozvoljene granice.

Zabranom je obuhvaćeno 40 odsto automobila u glavnom gradu Meksika, ili više od dva miliona vozila u toj metropoli koja ima oko 20 miliona stanovnika.

Grad je organizovao besplatne autobuse i popuste za taksi da bi olakšao promet. Nova pravila čija je primena počela u utorak trajaće do juna, sa ulica će svakodnevno biti uklonjena jedna petina vozila, ali će taj procenat biti udvostručen kada zagađenje pređe granicu.

Ranije su nova ili ekološki čistija vozila bila izuzeta iz zabrane vožnje. Broj registarske oznake određuje kada vozilo može biti korišćeno.

Autor: Beta

  • Mirko

    06.04.2016 10:50
    ovo čeka
    I Beograd ukoliko ne prestane da vuče sve pare kod njih, cela Srbija će se preseliti i sledi im zagušenje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet