Venecuela: Zaposleni u javnom sektoru radiće samo dva dana nedeljno

Vlasti Venecuele uvele su kao privremenu meru dvodnevnu radnu sedmicu za radnike u javnom sektoru radi prevazilaženja energetske krize.

Potpredsednik Venecuele Aristóbulo Istúriz najavio je da će radnici u javnom sektoru na posao dolaziti samo ponedeljkom i utorkom sve do okončanja krize.

Venecuela se suočava sa velikom sušom zbog koje su smanjeni nivoi vode kod glavne hidroelektrane.

Međutim, opozicija optužuje vlasti za loše rešavanje krize.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro ranije je većini od 2,8 miliona državnih službenika dao slobodne dane tokom aprila i maja da bi bila smanjena potrošnja električne energije.

Maduro je naglasio da je Venecuela teško pogođena vremenskim sistemom "Ninjo" i da će se situacija normalizovati nakon kiše.

Autor: 021

  • zivan

    27.04.2016 12:34
    Kod nas, i bez energetske krize, zaposleni u javnom sektoru jedva da rade i dva dana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.